Şer cephesi panikte! Gülen'den Erdoğan'a: Firavunsun



Gülen ve Erdoğan birbirlerini suçladı. Gülen, Erdoğan'a "Firavun" derken, Ergenekon, Balyoz tertiplerini kendilerinin yapmadığını, ama birilerinin kendilerini suçladığını söyledi


19 Mayıs 2012'de başlayıp "Haziran Direnişi" ile sıçrama yapan, arkasından bu yılın 19 Mayıs, 29 Ekim ve 10 Kasım'ında zirveye ulaşan halk hareketi 2002 yılında kurulan ve bugüne kadar devam eden AKP koalisyonunda taşları yerinden oynattı. Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusuluk ve Fuhuş,... gibi tertiplerde rol alan koalisyon ortakları, işler kötüye gitmeye başlayınca birbirlerini suçlamaya başladılar.
Fethullah Gülen, Hükümetin dershaneleri kapatmak için yaptığı yasa çalışmasının açığa çıkmasından sonra yaptığı açıklamada isim vermeden Başbakan Erdoğan'a sert eleştiriler yöneltti. Fethullah Gülen "herkul.org" sitesinde yayınlanan sohbetinde , "Musibetler karşısında dişini sıkıp sabretmeli" derken haber duyulur duyulmaz "hâcet namazı" çağrısı yaptığını belirtti. Gülen Erdoğan'a "firavun" derken, "Firavun aleyhinizde ise isabetli bir yolda yürüyorsunuz demektir" ifadesini kullandı.
'Ben yapmadım onlar yaptı'
Fethullah Gülen dershanelerin kapatılması ile ilgili sohbetinde 2007 yılından sonra başlatılan Ergenekon, Balyoz,... gibi tertiplerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Tertiplerle ilgili isim vermeden Erdoğan'ı ve çevresini suçlayan Gülen şunları söyledi:
'Bir taşla iki kuş vurdular!'
"60 ihtilalinden bu yana tokadını yedik. 70 darbesini gördük tekmesini yedik. 80 darbesini gördük onunda çiftesini yedik. Hepsinden bir şey yedik. Fakat tekme atan tokat atan çifte atanın şimdi hesapları görülüyor. Biz yapmadık onu, kader hüküm verdi ve kaderin o mevzuda figürü olarak kullandığı insanlar, onları öyle yaptılar. Bana dokunan bir yanı vardı, yaşlı başlı adamlar böyle orada hesap verince ciğerim yanıyor benim. Elimde imkan olsa onların hepsine serbestsiniz derim. Ne var ki birileri onları planlıyor, yapıyor, 'Topuklarını birbirlerine vurdu. Karşımızda dimdik durdu bu adamlar. Bunlara bunu dedirttik' diyorlar bir taraftan kapalı kapılar ardından diyorlar, fakat bir taraftan da camia onu sanki bir kısım elemanlarına yaptırtıyormuş gibi onlara fısıldıyor. Bir taşla iki kuşu vurma gibi bir nifak hareketi içinde bulunuyorlar. Bana yakışmayan şeyler ama müsaadenizle bu kadarını da söyleyeyim."
Geri adım yok
Öte yandan Erdoğan, Arınç ve F Tipi örgüt arasında yaşanan kavgada tarafların geri adım atmayacağı belirtildi. Erdoğan, Arınç'ı Diyarbakır'a davet etse de durum değişmeyecek. Arınç'a yakın kaynaklar, "Bu iş bitti. Gezi Parkı sonrasında çıkan krizde alttan alan Arınç oldu. Ama Başbakan bunu yanlış değerlendirdi. Arınç geri adım atmayacak" dediler.
Biat çıkışını unutmamış
Başbakan Erdoğan'a yakın kaynaklar da aynı görüşte. Sorunun sadece öğrenci evleri olmadığını, Arınç'ın hep fırsat kolladığını öne sürdüler. Erdoğan'a yakın bir vekilin sohbet ederken, "Başbakan ameliyat olduğu sırada hasta yatağında kıvranırken, Arınç'ın 'Ben kimseye biat etmem' sözünü unutmadı" dediği bildirildi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive