Mısır'da Erdoğan'ın posterleri yakıldı



Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı Cumartesi günü protesto edildi. Onlarca kişinin katıldığı gösteride Erdoğan'ın posterlerini yakıldı.


Hem Botsalı'nın evinin hem de elçiliğin önünde düzenlenen protestolar için Türkiye'nin Mısır içişlerine karışması neden gösterildi. Protetoda Erdoğan'ın posterlerini yakıldı. Göstericiler Botsalı'ya yönelik olarak "git git" sloganı attı ve "Mısır halkının iradesiyle seni göndereceğiz" diye bağırdı. Türkiye'ye karşı ekonomik boykot, göstericilerin dile getirdiği diğer bir talepti. Katar bayrağının da yakıldığı gösteride Mısır ordu ve polisine destek gösterildi.
Protesto çağrısı Al Fara-ayin televizyonundan da yayınlandı. Tevfik Okeşe adlı sunucunun hazırladığı programa bağlanan göstericiler, Türkiye'nin Kahire elçiliğinin bir istihabarat yuvası olduğunu öne sürdü. Mısır basını, gösteriye geniş yer verdi.
Erdoğan'a suç duyurusu
Erdoğan hakkında Mısır'ın İskenderiye kentinde suç duyurusunda bulunuldu. Byum Bsaba gazetesine göre, gerekçe olarak Erdoğan'ın El Ezher İmamı hakkındaki sözler gösterildi. Mahmut, Erdoğan'a karşı dini kurumlara hakaretten dava açılmasını talep etti. Erdoğan için Interpol aracılığıyla yakalama kararı çıkarılması da talep edildi.
Abir Elşinnavi

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive