Cemaat'ten yanıt: Vallahi de, billahi de, tallahi de...



Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Rusya dönüşünde yaptığı "dershane" açıklamalarına Gülen cemaatinden yanıt geldi. Gülen'in herkul.org internet sitesinden verilen yanıtta, "Kalblerimizi kırdın, bari paramparça etme be usta" ifadelerine yer verildi. 


Sitenin editörlüğünü yapan ve Gülen adına ilk açıklamayı yapmasıyla tanınan Osman Şimşek'in imzasıyla verilen yanıtta Cemaatin "Erdoğan'sız AKP projesi" içerisinde yer almadığı savunuldu. "Dershanelerin tek bir şubesinin tek bir taşına dokundurmama noktasında kararlıyız" diyen Şimşek, bütün hukuki yollara başvuracaklarını söyledi. Cemaat'in Erdoğan'a verdiği yanıtın satır başları şöyle:
Bazıları ısrarla, dış güçler tarafından sahneye sürülen "Erdoğan'sız bir AKP" senaryosundan bahsediyor; dahası, bir çirkin komplo teorisiyle, kendisini ülkeye, millete ve insanlığa adamış ruhları da oyunun bir parçası olarak anlatıyorlar...
Keşke yaşadıklarımız bir kâbus olsa ve keşke tez vakitte bu ölüm uykusundan uyanabilsek!.. Hayır, vallahi de billahi de tallahi de biz yerimizde duruyoruz; süratli bir arabaya binmiş hızla uzaklaşan biri varsa, o da ihtimal yanlış bilgilendirilen sayın Başbakanımız ve kılcallara nüfuz etmiş virüsler tarafından kalbi bozulan suizanlı insanlardır... Şayet murad gerçekten eğitim reformu ise, o ancak toplumun talepleri doğrultusunda ve istişare neticesinde yapılır. Yok, birilerine diz çöktürmek ve boyun eğdirmek isteniyorsa, bilinmelidir ki: Nefsaniyet ve enaniyete boyun eğmeyeceğiz.
'Kötü şeyler duyabilirsiniz'
Gülen de dershane tartışmaları üzerine önceki akşam internet sitesinde yeni bir açıklama yayımlayarak ''Çok kötü şeyler duyabilirsiniz, aynıyla mukabelede bulunmamak lazım'' dedi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive