Türk büyükelçiye ağır suçlama!



Mısır'da sınırdışı edilmesine karar verilen Türk büyükelçi Hüseyin Avni Botsalı hakkında Mısır basınında ağır suçlamalar yer aldı.


Mısır hükümetinin sınırdışı etme kararı aldığı Türkiye Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı hakkında Mısır gazetelerinden Al Youm Sabi'de önemli suçlamalar yer aldı.
'Şiddet eylemlerini planladılar'
Al Youm Sabi Gazetesi, Mısır istihbaratının haftalardır Türk elçiliğini ve elçinin resmi konutunu gözlediğini belirterek Müslüman Kardeşler liderlerinin sürekli olarak elçiyle görüşerek ülkede şiddet eylemlerini elçiyle birlikte planladığını iddia etti.
Türkiye elçisi Ankara'nın kesin emriyle, Mısır'da yasaklanan Müslüman Kardeşler'e destek verdiğini söyleyen Gazete, “Üst düzey hükümet yetkililerinin verdiği bilgiye göre bazı Müslüman Kardeşler liderleri iki ay boyunca Türkiye Büyükelçiliği binasında saklandı” ve “Türkiye, Müslüman Kardeşler'in finansmanının yanısıra örgüt üyelerinin Gazze'deki Han Yunus kampında eğitilmesi ve Sinai bölgesinden silahlandırılmasını da koordine etti” gibi iddialara da yer verdi.

,

0 comments

Write Down Your Responses

About Me

Powered by Blogger.

Blog Archive